15 Nisan 2013 Pazartesi

Pazartesi Yazısı

                                                          Huzurun Resmi
Bir gün bilge bir kral, huzuru en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül vereceğini ilan etti. Yarışmaya bir çok sanatçı katıldı. Günlerce çalıştılar, birbirinden güzel resimler yaptılar. Sonunda, eserlerini saraya teslim ettiler. Tablolara bakan kral sadece iki resmi çok beğendi. Ama birinciyi seçmek için karar vermesi gerekiyordu.
Resimlerden birisinde sükunetli bir göl vardı. Göl bir ayna gibi etrafında yükselen dağların huzurlu görüntüsünü yansıtıyordu. Üst tarafta pamuk beyazı bulutlar gökyüzünü süslüyordu. Resime kim baktıysa, onun mükemmel bir huzur resmi olduğunu düşünüyordu.
Diğer resimde ise engebeli ve çıplak dağlar vardı. Üst tarafta öfkeli gökyüzünden yağmur boşalıyor ve şimşek çakıyordu. Dağın eteklerinde de köpüklü bir şelale çağıldıyordu. Kısacası, resim hiç de huzur dolu görünmüyordu.
Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında kayalıklardaki bir çatlaktan çıkan ufacık bir çalılık gördü. Çalılığın üzerinde ise anne bir kuşun ördüğü  yuvası görünüyordu. Sertçe akan suyun orta yerinde anne kuş yuvasını kuruyordu. Kral “Harika bir huzur ve sükun resmi” diye düşündü.
Peki ödülü kim kazandı ?
Kral ikinci resmi seçti. “Çünkü huzur gürültünün sıkıntının ya da zorluğun bulunmadığı yer demek değildir, bütün bunların içinde bile yüreğinizin sükun bulabilmesidir. Huzurun gerçek anlamı budur” dedi.
Huzurlu bir hafta geçirmenizi dilerim...




 



3 yorum:

  1. o birinci resmi bende çok seviyorum...
    bambi cafe restourant var belki bilirsiniz..
    oranın döneri muhteşemdir...
    hemen konuyu bağlayacağım :))
    biz bazen eve sipariş veririz bambiden,
    yani bambinin sipariş dolap magnet resmi işte o birinci fotodaki resim :))
    konuyu bağladım :)
    çok güzel ya bayılıyorum o fotoya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de çok güzel, resme bakınca kendimi içinde yaşıor hissettiğim resimlerden biri :)

      Sil